GPS praćenje vozila

easyTRACK

easyTRACK sustav satelitskog praćenja vozila je kompletno rješenje za nadzor i upravljanje voznim parkom. Sustav praćenja vozila kombinira ugradnju elektroničkog uređaja u vozilo ili vozni park, s namjenskim poslužiteljskim softverom omogućuje vlasniku ili drugoj ovlaštenoj osobi da prati lokaciju vozila i podatke iz vozila koji se pohranjuju na serveru u trajanju do godinu dana. 

Naš najsuvremeniji sustav praćenja vozila koristi GPS tehnologiju za lociranje vozila te GPRS tehnologiju za prijenos podataka. 

Podaci o vozilu prate se na Google kartama preko web lokacije www.easytrack.hr . Implementacijom usluge u vozni park postižu se značajne uštede u gorivu i održavanju, podiže se razina sigurnosti vozača i vozila, te se općenito povećava učinkovitost flote vozila.Praćenje vozila

Korištenje sustava praćenja vozila temeljenih na GPS-u pomaže i olakšava zadatke korisnika te uvelike pridonosi troškovnoj učinkovitosti upravljanja flotom vozila. 

Korištenjem našeg sustava praćenja, naši klijenti mogu kontinuirano pratiti na Internetu kretanja svojih vozila, uživo ili reprodukcije. Pomoću aplikacije praćenja vozila koja se instalira na Android smart telefonima, možete pratiti vozila čak i vaš mobilni telefon jednostavno i bilo kada. 

Korištenjem usluga daljinskog nadzora možete se osjećati sigurnima u vozilu i ne trebate se bojati opasnosti stalno ukradene.

Nadzor flote

Naš sustav upravljanja voznim parkom uvijek osigurava ažurirane informacije o lokaciji vozila, izvješćima o preuzimanju (izvješća o ruti, izvješća o neprekidnoj radnoj snazi, izvješća o nadogradnji goriva) koja zadovoljavaju zahtjeve korisnika i pomoću dijagrama omogućava uvid u mjerenu brzinu, gorivo i temperature čak i za jednu godinu retroaktivno.


GPS praćenje

Danas postoji sve veća potražnja za daljinskim nadzorom i praćenjem vozila na temelju GPS-a.
Funkcioniranje našeg sustava praćenja temelji se na GPS lociranju i GPRS podatkovnoj komunikaciji.
Jedinica monitora ugrađena u vozilo i potpomognuta satelitima određuje točan položaj i brzinu vozila, a zatim odašilje podatke na sustav poslužitelja putem komunikacije mobilnih telefona putem GPRS mreže.

Korisnik može na grafičkom prikazu vidjeti podatke koji se odnose na njegov vozilo ili flotu na Internetu, na digitalnoj karti.

Mogućnosti sustava

Google Karte

Bez obzira iz koje točke u svijetu, sustav za praćenje easyTRACK koristi vrhunske Google Karte za točnu lokaciju vozila. Samo nekoliko klikova i možete pratiti vozila u bilo kojem trenutku. Informira vas o brzini, smjeru i razini goriva vozila ili čak o temperaturi prostora za utovar.


Ruta vozila na karti

Odabirom vozila možete odmah provjeriti njegovu dnevnu rutu. Zaustavni znakovi predstavljaju točke zaustavljanja uz stazu. Na karti također možete prikazati drugu rutu koju pokriva vozilo tijekom ranijih vremenskih razdoblja. Morate samo odabrati datum koji je u pitanju, a ruta se već pojavljuje. Pomoću vremenske trake možete odabrati vremensko razdoblje koje želite pregledati, a zatim pokretanjem ugrađenog uređaja i pomoću dijagrama možete analizirati put do vozila.


Pretraživanje na karti

Pomoću funkcije "Pretraživanje na karti" možete tražiti zadanu adresu ili GPS koordinate. Trebate upisati samo ime naselja, naziv ulice, broj ulice ili GPS koordinate poštanske adrese i možete započeti pretragu. Sustav postavlja zemljopisno mjesto koje se automatski identificira na temelju adrese u središtu zaslona.

Trebate li izvješće o ruti (izvješće rute, registar rute)? Želite li znati kada i gdje je vozilo ili vozilo zaustavljeno?


Vi samo trebate odabrati vozilo i razdoblje koje želite pregledati, a možete brzo proučiti izvješće o ruti u odnosu na određeno razdoblje iz easyTRACK sustava. Svaka linija izvješća o ruti pokazuje točku zaustavljanja. Ako je u bilo kojem trenutku zaustavljanja goriva ili ispusta goriva, to će biti prikazano u stupcu "Gorivo" sa zelenom ili crvenom ikonom postaje za punjenje, a istodobno se može promatrati i promjena razine goriva. Na dnu izvješća o ruti pronaći ćete sažete podatke za cijelo ispitivanje.


Poslovni ili privatni izlet - Da li vaši zaposlenici koriste i automobile tvrtke za privatne svrhe?


Ako je u vozilu instalirana poslovna i privatna putna sklopka, odvojite poslovna putovanja od privatnih. Privatni i poslovni izleti mogu, naravno, biti prikazani u jednom zajedničkom izvješću. Pomoću ove funkcije možete pojednostaviti računovodstvo goriva vaše flote na kraju svakog mjeseca.

Želite li znati koliko strojevi rade učinkovito?

Nudimo vam mogućnost provjere statusa operatora vaših strojeva. Integracijom dodatnog sustava RPM monitora možete pratiti radno vrijeme vaših strojeva. 

Sustav nadzire koliko dugo stroj radi, a na temelju njegove okretaje u minuti (rpm) razlikuje različite operatinske statuse. Za bolju lucidnost različiti operatički statusi prikazani su piktogramima.Nije laka zadaća voditelja tvrtke da prati razinu goriva svojih vozila.

Nudimo vam rješenje ovog problema. Instaliranjem dodatne sonde možete pratiti potrošnju goriva i gorivo vozila, čime se eliminira mogućnost uklanjanja goriva iz spremnika i punjenja u smeće. Grafikon goriva prikazuje varijacije razine goriva tijekom odabranog mjeseca.

Očigledno je vidljivo iz dijagrama, na kojoj su se napunili puni spremnici goriva, kada spremnik nije bio potpuno napunjen ili kada je gorivo izvučeno. Izvješće o popunjavanju goriva može se preuzeti iz sustava ako želite provjeriti opskrbu gorivom u obliku izvješća. Izvješće sadrži datum, adresu, razinu goriva prije i poslije punjenja goriva i razlika.

Rješavanje vašeg izvješća s račune za punjenje goriva vašeg zaposlenika može se lako otkriti svako zlostavljanje.

Jeste li se bavili prijevozom ohlađene ili smrznute hrane? Morate li dokazati da je temperatura u prostoru za utovar bila prikladna za cijelo razdoblje otpreme?

Nudimo našim klijentima rješenje ako trebaju nadzor temperature.

U ovom slučaju, kao dopunska opcija (a) može se integrirati temperaturni senzor (i). Senzori kontinuirano šalju stvarne vrijednosti temperature na easyTRACK uređaj i možete provjeriti čak i online hoće li temperatura u prostoru punjenja biti između granica. Slično izvješću o ruti i izvješću o punjenom gorivu, iz sustava možete preuzeti izvješće o temperaturi za traženo razdoblje. 

Kada dosegnu granice temperature, vrijednosti iznad gornje granice prikazat će se crvenom bojom i ispod donje granice u plavom. U sažetku grafikona na dnu dijagrama izmjerene vrijednosti maksimalne i minimalne temperature i trajanje prekoračenja gornje i donje granice mogu se vidjeti za ispitivano razdoblje.

Kada vozilo vozi više vozača i želite znati na kojem odjelu ceste koji je vozio, možete upotrijebiti metodu identifikacije vozača mobilnog telefona.

Kada koristite funkciju identifikacije vozača mobilnog telefona, vozač se može identificirati na određenom odjeljku ceste tako da s mobitela nazove telefonski broj easyTRACK modula. 

Poziv je besplatan, modul bilježi broj poziva, prekida poziv i prosljeđuje pozivni broj poslužitelju. Modul registrira svaki dolazni poziv, tako da se ova funkcija može koristiti od NEBRAJANOG broja vozača. 

Za identifikaciju vozač može nazvati easyTRACK modul bilo na početku putovanja ili čak tijekom njega. Vozač je dodijeljen danom putu od stvarne točke ili, u slučaju poziva u tijeku, od prethodne točke zaustavljanja.

Želite li odrediti zabranjene zone koje vaša vozila ne smiju nazvati?

Točke interesa (POI), "korisna ili zanimljiva mjesta" mogu se koristiti za mnoge svrhe. Možete postaviti svoje točke interesa na površinu karte našeg sustava. 

Ako se vozilo zaustavi u radijusu djelovanja određene točke interesa i vrijeme parkiranja odgovara vremenu zaustavljanja danom pri ispitivanju izvješća, tada će u izvješću biti određena vlastita točka interesa na danoj točki zaustavljanja. 

To može biti vrlo korisno ako odmah želite vidjeti izvješće o ispitivanom putu da li se vozilo nazvalo na određenim adresama ili da je prošlo mjesta koja se smatraju zabranjenima tijekom radnog vremena.

Praćenje putem mobilnog telefona

Jeste li zauzet vođe tvrtke i ne kontinuirano u blizini računala, ali biste željeli pratiti svoju flotu?

Želite li se uvjeriti da je pošiljka u tijeku i da će doći na svoje odredište u dogledno vrijeme?

Ako odmah želite znati točnu lokaciju vašeg vozila, nemate ništa drugo osim nazvati telefonski broj easyTRACK uređaja koji je ugrađen u vozilo. Uređaj prekida poziv i šalje lokaciju vašeg vozila u SMS na vašem telefonu.
Ako želite da se lokacija prikazuje na karti, morat ćete poslati SMS na uređaj koji će vam poslati Google vezu. 

Kada kliknete na vezu, mjesto vozila nalazi se na površini karte. Ova je funkcija dostupna s mobilnim telefonima koji mogu prikazivati Google Karte putem internetske veze.
Postoje i druge mogućnosti satelitskog praćenja lokacije i on-line pozicioniranja vašeg vozila s Androidom 2.1 ili pametnim telefonima koji rade s novijim operativnim sustavom. 

Da biste imali pristup ovoj vrsti usluge, potrebna vam je mrežna podatkovna veza i instalirana Google karta.


Pomoću vlastitog softvera daljinskog nadzora TrackMON CID signali koji dolaze kroz IP vezu mogu se prenijeti putem serijskog porta RS-232, tako da se easyTRACK usluga može lako integrirati u bilo koji sustav daljinskog nadzora. Nadalje, TrackMON ima i neke važne funkcije pomoću kojih se aplikacije koje nudi easyTRACK mogu učinkovito koristiti.

Izrada grupnog izvješća
Putem easyTRACK WEB površine izvješće se može ispitati samo za jedno vozilo. U slučaju većih flota to može biti prilično teško. U sklopu TrackMON klijenta moguće je ispitati isto izvješće za sva vozila flote odjednom.

Ispis dnevne pjesme u PDF formatu
Osim već poznate i preko WEB površine također dostupne izjave dodatno izvješće za ispis također je uključeno u TrackMON. Ako kupac treba tiskanu verziju navedene pjesme, to se lako može učiniti s TrackMonom u bilo kojem trenutku.

Neposredno prikazivanje karte u slučaju alarma
Kada primite dolazni kontakt-ID događaj, TrackMON odmah prikazuje lokaciju danog vozila na karti, pa usluga daljinskog nadzora vidi gdje se alarm odselio i koji patrolni automobil je najbliži događaju.

Instalacija easyTRACK modula i njegovog dodataka vrše naši kvalificirani stručnjaci. Molimo vas pitajte naše transakcije za ponudu.

Integracija sustava TimoCom omogućuje vam korištenje telematičkih podataka vašeg easyTRACK uređaja za dobivanje informacija o vodećoj europskoj burzi dostave i utovara. Na taj način brzo i prikladno možete postići optimalno iskorištavanje vaših vozila. Na burzovnoj burzi 100 000 korisnika iz cijele Europe objavljuje svaki dan 450 000 međunarodnih prijevoznih i teretnih prostora.


Pomoću easyFCL otvori kapice za gorivo mogu se prikazati u izvješćima. Pruža mehaničku zaštitu od neovlaštenog otvaranja i stečaja goriva.

Pomoću prekidača "poslovno putovanje / privatno putovanje" možete izdvojiti poslovna putovanja od privatnih, a prikazani su na web zaslonu s pjesmama različitih boja, a selektivno možete preuzeti izvješće o ruti. Ako je uređaj easyTRACK II FULL opremljen zvučnikom, modul vam može signalizirati kroz zvučnik položaj prekidača "poslovno putovanje / privatno putovanje" prilikom prebacivanja i uključivanja paljenja.

Korištenje CAN adaptera omogućava očitavanje različitih podataka iz CAN / FMS sustava vozila (npr. brzina vozila, broj okretaja motora, kilometraža upravljačke ploče, ukupna potrošnja goriva, pozicija ubrzivača) koji su prikazani u izvješćima, dijagramima i porukama događaja.

Sustav easyTRACK pogodan je za isporuku podataka koji su potrebni za korištenje sustava ELECTRONIC TOLL (e-naplate) i za prosljeđivanje ovih podataka u sustav Nacionalnog platnog prometa. Koristeći ovu uslugu korisnik može ispuniti svoju obvezu izjave o e-doznake za vozila na kojima je ugrađena easyTRACK modemska jedinica (OBU).

Broj prekidača osovina (JDB prekidač) služi za ručno podešavanje ukupnog broja osovina spojenih vozila koja su pod obvezom e-cestarine. Pri isključenom položaju JDB prekidača, easyTRACK sustav uzima u obzir cestarinu koja odgovara registriranom broju osovina vozila s elektroničkim sustavom naplate cestarine (HU-GO) Nacionalnog cestarinskog platnog sustava. Pri uključenom položaju JDB prekidača, razmatra se kategorija J4, što znači da je ukupan broj osovina 4 ili više.
Na taj se način ukupni broj osovina može jednostavno mijenjati uključivanjem ili isključivanjem JDB prekidača kada je prikolica spojena ili odvojena.